Anja Weijers

Wie ben ik? En waarvoor ben ik hier?

Al 30 jaar volg ik trainingen op het gebied van bewustwording en persoonlijke groei om antwoord te krijgen op deze vragen. Dat heeft mijn kijk op mijzelf, mijn relaties en de wereld verrijkt en verdiept. 

Maar het was pas toen ik mezelf begon te ‘ontvangen’, precies op het punt waar ik in mijn leven was aangekomen, met alle ups en downs, dat mijn pad zich echt begon te ontvouwen. 

En dat gun ik mijn cliënten ook: om eerst thuis te komen bij jezelf, dan contact te maken met wat voor jou wezenlijk belangrijk is, en vandaar uit je volgende stappen te gaan zetten. 

Persoonlijk

Ik ben de blije en trotse moeder van drie volwassen kinderen en woon samen met mijn huidige partner in Katwijk aan Zee.

Wandelend door de duinen en over het strand voel ik me deel van een groter geheel. Genieten doe ik van samenzijn met al mijn dierbaren, persoonlijke gesprekken, inspirerende boeken, gezonde en lekkere voeding, en een heerlijk glas wijn.

Ik wilde meer ontdekken wie ik ben en welke richting ik op wilde in mijn leven. Wat ik vooral ontdekte, was hoeveel oordelen ik had, over mezelf en anderen. Het traject met Anja heeft me geholpen om mezelf terug te vinden. Ik voel me nu meer geaard en heb meer vertrouwen. 

Taaldocente volwassenenonderwijs 

Emotioneel Lichaamswerk

ELW® heeft me vooral geholpen om niet alleen maar in mijn hoofd te zitten en veel meer in mijn lijf te komen. Ik heb mezelf op alle vlakken leren kennen: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Het hogere en het aardse kwamen samen en ik werd me bewust van mijn waarden. Ik ben eerlijker geworden naar mezelf, en meer congruent in mijn denken, voelen en doen. Ik ging zien hoe ik me verhoud en wil verhouden tot mijn medemensen en beweeg me nu veel vrijer in groepen.

Mijn visie

Ik leef vanuit het vertrouwen dat ik meer ben dan mijn lichaam, gedachten en gevoelens en geleid word door iets hogers. Als ik merk dat ik verstrikt ben geraakt in mijn denken, maak ik een pas op de plaats en vraag mezelf af: waar ben ik het contact met mijzelf kwijtgeraakt? Ik sta de pijn toe die dan voelbaar wordt, omdat ik weet dat dit helend en ontspannend werkt. Vanuit die ontspanning kan ik weer helder worden en gezonde keuzes maken. Dit is waar ik anderen ook graag toe uitnodig.

Als coach en trainer gaat het mij vooral om:

  • naast mensen staan
  • zijnsgericht werken
  • de juiste vragen stellen en blijven doorvragen
  • mensen ruimte en tijd geven om tot hun eigen inzichten te komen.

Ervaring als coach en trainer

Na mijn 4-jarige opleiding tot Trainer Emotioneel Lichaamswerk ben ik in 2007 mijn eigen praktijk gestart. De eerste jaren gaf ik voornamelijk groepstrainingen, inmiddels coach ik mensen vooral individueel.

Ook begeleid ik deelnemers aan diverse meerdaagse trainingen van de Omega Levensschool (voorheen Venwoude Levensschool). Hier sta ik naast deelnemers in hun groeiproces, met alles wat ik zelf heb geleerd en mogen ervaren op mijn pad van bewustwording. Een win-win-situatie waarin ik mij zelf ook weer verder ontwikkel, als mens en als trainer en coach.

Daarnaast werk ik sinds 2006 als studieadviseur en -begeleider bij CIVAS Opleidingen, met name op het gebied van coaching, counseling en psychologie. Zelf ben ik me als coach, counselor en trainer ook steeds blijven bijscholen in onder meer stresscounseling, counseling bij depressie, mede-afhankelijkheid en rouw, Acceptance and Commitment Therapy (ACT), lifecoach, coaching bij hoogsensitiviteit, mindfulness en Mindfulness-Based Cognitive Therapy.

Persoonlijk leiderschap

Om mezelf te blijven uitdagen neem ik sinds 2017 deel aan het Partner programma van de Omega Levensschool (voorheen Venwoude Levensschool). Sinds 2019 neem ik deel aan het Integral Facilitators Program. Als deelnemers én trainers committeren we ons aan elkaar om vanuit onze eigen persoonlijke visie een bijdrage te zijn aan anderen en de wereld. Hier kom ik mijzelf telkens onder ogen, opdat ik verder kan groeien in mijn integraal persoonlijk leiderschap.  

Benieuwd of mijn integrale stijl van coachen iets voor jou is?

Dan nodig ik je graag uit om een eerste stap te zetten en een afspraak te maken voor een gratis kennismakingsgesprek.

Beroepsverenigingen

Ik vind het belangrijk om aangesloten te zijn bij een beroepsvereniging. Bij eventuele klachten en geschillen kunnen cliënten hier terecht. Ook voldoe ik hiermee aan de wet WKKGZ. Ik ben lid van:

BeTTEL, Beroepsvereniging Trainers & Therapeuten Emotioneel Lichaamswerk, lidmaatschapsnummer TC06.128.

Collectief Alternatief Therapeuten – C, lidmaatschapsnummer
CL2940-01-01-20, level 4.

Anja Weijers

Varkevisserstraat 327
2225 LD Katwijk
06-12953579

info@anjaweijers.nl

Contact mij

Nieuwsgierig geworden?
Stuur me een berichtje en ik neem contact met je op.