Negatief zelfbeeld

“Toen ik bij Anja kwam, had ik vooral last van onzekerheid. Ik had een negatief zelfbeeld en veel kritiek op mijn lichaam. Anja heeft me geholpen mijn negatieve overtuigingen te ontleden. Ik begon te zien wat ze me enerzijds opleveren (!), maar vooral wat ze me kosten. Alles kwam meer in het licht, ik kreeg er meer zicht op. Daardoor werd het rustiger in mij, er kwam ontspanning.

Ik voel nu weer liefde voor mezelf en in relaties blijf ik meer staan. Ik zie mezelf als gelijkwaardig, ook in contact met mijn familie. In het traject met Anja kreeg ik ook echt helder wat ik wil gaan doen, beroepsmatig. Mijn idee daarover werd niet alleen bevestigd, ik heb er nu ook vertrouwen in, ik hoef het niet meer zo te forceren.

Anja is een wijze vrouw met veel levenservaring. Ze ziet mensen in hun kracht en grootsheid, en laat je ontdekken dat er méér is. Ik voelde me heel herkend en begrepen in mijn worstelingen als jonge vrouw. Anja heeft me geholpen meer naar mezelf te luisteren, naar wat voor mij klopt. Als coach is Anja liefdevol en betrouwbaar, en tegelijk ook eerlijk en scherp. Ze praat niet met je mee, ze wil je echt verder helpen en is er echt voor je.” 

Sandra Postma

Keuzes maken vanuit jezelf

“Ik wilde meer ontdekken wie ik ben en welke richting ik op wilde in mijn leven. Wat ik vooral ontdekte, was hoeveel oordelen ik had, over mezelf en anderen. Anja nodigde me steeds uit om met zachtheid naar mezelf te kijken. Ze bood me een ruimte van veiligheid en rust waarin alles omhoog mocht komen. Zo kon ik dieper gaan kijken en voelen. 

Ik ging zien hoe ik me beweeg: in mijn werk, in mijn relaties met familie en met mijn vriend. Ze hielp me nieuwsgierig te worden en ook anderen meer vanuit zachtheid en openheid te gaan benaderen. Maar ook om meer positie in te nemen. Ze hielp me om aanwezig te blijven in mijn lichaam, ook (juist) als ik me verloren voel of ergens van schrik. 

Het traject met Anja heeft me geholpen om mezelf terug te vinden. Ik voel me nu meer geaard en heb meer vertrouwen. Ik ben eerlijker geworden naar de mensen in mijn omgeving. En ik durf meer keuzes te maken vanuit mijzelf, onafhankelijk van anderen.”

Taaldocente volwassenenonderwijs, 37 jaar 

Allergisch voor onrecht

“Ik wilde weten waarom ik vaak zo heftig reageerde, vooral op onrecht. Ik voelde me altijd snel aangevallen en stond zelf eigenlijk ook altijd in de aanvalsstand. Daar bleek een stukje onopgelost verleden achter te zitten, waar Anja me in drie of vier sessies heel goed mee heeft geholpen. Door gesprekken en oefeningen heb ik mijn onderhuidse boosheid kunnen uiten en loslaten, wat heel bevrijdend was.

Als ik nu onrecht zie, vooral mensen die over anderen heen walsen, kan ik die woede nog wel even voelen, maar nu zeg ik tegen mezelf: “Laat maar gaan, dat is iets van hen.” In plaats van die continue alertheid ervaar ik nu meer rust en ontspanning. Prettig voor mezelf, en ook voor de mensen om me heen.

Anja is warm en empathisch, kan goed luisteren en geeft geen ongevraagd advies. Door goede vragen te stellen, krijgt ze snel helder waar het pijnpunt zit. Ze is zelf ook helder en eerlijk. Ze maakt duidelijke afspraken en geeft je niet eens de kans om afhankelijk van haar te worden.”

Joke van Heusden

Vertrouwen in je volgende stap

“Op een kruispunt in mijn leven kwam ik Anja tegen. In haar rol als studiekeuzebegeleider bij CIVAS heeft ze me toen precies het goede advies gegeven. Dat was iets anders dan wat ik zelf in gedachten had. Maar doordat ze echt luisterde en doorvroeg, viel voor mij alles op zijn plek, en kon ik vol vertrouwen de volgende stap zetten. Met als gevolg dat ik nu zelf een bloeiende coachpraktijk heb.

Anja geeft ruimte aan het gespreksonderwerp van degene die zij tegenover zich heeft. Ze verstaat de kunst van open vragen stellen. Zonder aannames, oordelen of beoordelingen, hoe subtiel ook. Dat krijg je niet bij elke coach! Ik noem dat ‘gastvrijheid’. Dat vind ik een heel waardevol aspect van persoonlijk leiderschap.

Anja is ook deskundig en schuwt niet om naar lastige dingen te vragen. Daarin is ze volstrekt integer en heel veilig. Als zij zegt ‘dit blijft tussen ons’ dan is dat ook zo. Ze doet niet alsof ze alles weet en omarmt ook haar eigen kwetsbaarheid, zonder soft te zijn.

Als de puzzelstukjes eenmaal op hun plek zijn gevallen, nodigt Anja je uit om stappen te gaan zetten. Richting die stip op de horizon waar je zelf naartoe wilt. Daarin geeft ze niet op. Met Anja als coach is het heel moeilijk om niet in beweging te komen!”

Pieter Grimbergen, coach, spreker en auteur,  www.pietergrimbergencoaching.nl

Waar wil jij je voor inzetten?

“Ik wilde een rijkere betekenis aan mijn leven geven, vooral op het vlak van werk. Ik had al veel aan persoonlijke ontwikkeling gedaan en kende mezelf als een krachtige, voortvarende vrouw. Mijn coachtraject met Anja bracht me in contact met wat er nog meer in mij leeft, met name aan verborgen verdriet en verlies. Mijn ideeën over kwaliteiten als zachtheid, toegankelijkheid en kwetsbaarheid werden vloeibaarder, zodat ik die meer kon omarmen in mezelf. Dat heeft ook doorgewerkt in mijn moederschap en relaties.

Ook op het gebied van werk, waar het mij vooral om te doen was, heeft Anja’s coaching veel meer ruimte in mij gecreëerd om me enkel nog bezig te houden met waar ik echt bereid ben mezelf voor te geven. Dat is voor mij nu de invulling van een betekenisvol leven. 

Anja weet je te laten vertragen en stil te staan bij wat er echt toe doet voor jou. Daarin biedt ze je een liefdevolle bedding, maar ze is zeker niet soft. Het is niet alleen maar prettig en ontspannen, je komt echt niet weg met een mooi verhaal. In het begin vond ik haar doorvragen best pittig, tot ik begon te zien hoe intelligent, deskundig, zorgvuldig en precies haar interventies waren. Ik had me geen betere coach kunnen wensen en ben haar heel dankbaar voor ons traject samen.”

Suzanne Ekel, merkenbouwer, coach & spreker, www.suzanneekel.nl

Anja Weijers

Varkevisserstraat 327
2225 LD Katwijk
06-12953579

info@anjaweijers.nl

Contact mij

Nieuwsgierig geworden?
Stuur me een berichtje en ik neem contact met je op.